Internet zarada

5 online biznis ideja u 2018. godini | ITRevolucija

Svaki početak je težak, bilo da se tu radi o sitnim ili krupnim stvarima, put do uspjeha nije jednostavan. Internet je pun mogućnosti za zaradu samo da bi dobru volju kanalisali u pravu zaradu potrebno je mnogo truda, napora, ali i znanja.
Kako bismo vas motivisali da i sami započnete online biznis donosimo vam pet biznis ideja koje su odlične kako za one koji su već dugo u internet biznisu, tako i za one koji tek žele uplivati u vode internet zarade!

Najbolje biznis ideje u 2018. godini

online biznis1. Samostalno objavite knjigu na Amazonu

Da li ste ikada razmišljali o pisanju knjige, ali nikada niste imali želje ili motivacije da tu zamisao pretvorite u djelo? Sve te stvari koje vam nemaju smisla, počevši od formatiranja teksta to njegovog objavljivanja i marketinga čine se kao velik bauk, zar ne?

Sa Amazonom, prilično jednostavno možete da objavite knjigu, ali i pristojno zaradite. Ono što ovakav biznis čini dobrim jeste činjenica da je riječ o pasivnoj zaradi, jednom kada napišete i objavite knjigu, ako to uradite kako treba, nemate više brige – već samo prihod.

Ovo je tajni recept: Ako možete da pustite knjigu u prodaju i već u prvoj sedmici prodate nekoliko stotina primjeraka, Amazon će u vaše ime preuzeti inicijativu i reklamirati knjigu za vas! Dakle, ako dobro počnete vaš rast je eksponencijalan. No prvo da vidimo kako zapravo napisati knjigu.

Ovo su neki od savjeta za pisanje knjige:

  • Za početak prijateljima i poznanicima predstavite ideju o pisanju knjige i vidite kako će reagovati na vaš izbor teme. Ako vidite da ste za vašu knjigu izabrali temu koja ih zanima ili čak oduševljava, vi ste im zapravo prodali knjigu i prije nego što ste je napisali. Drugim riječima – motivisali ste ih da sačekaju vaš rad.
  • Napravite određeni šablon po kojem pišete i maksimalno ga se držite.
  • Iako nekada neće biti jednostavno, odredite sebi termin za pisanje u trajanju pola sata do sat.
  • Knjigu obavezno formatirajte po Amazonovim standardima.

Kada je knjiga napisana i formatirana, možete se uputiti na KDP.amazon.com. Ulogujte se koristeći vaš Amazon nalog, te zatim pod “Create a New Title”, izaberite “Kindle eBook.”

Vaša knjiga je objavljena, čestitamo! Sada slijede koraci za maloprije spomenutih 100+ prodaja:

  1. Za prve dvije sedmice cijenu za knjigu stavite na 99 centi.
  2. Pokrenite takozvanu 99 promociju na sajtovima kao što su Buck Books i Robin Reads.
  3. Odlomak iz knjige postavite na subreddit koji ima veze sa vašom knjigom i na kraju stranice ostavite link koji vodi prodaji vaše knjige.
  4. Tokom sedmice izdavanja knjige ostavite nekoliko guest postova sa linkom ka prodaji vaše knjige.
  5. Vašoj email listi pošaljite link vezan za vašu knjigu.
  6. Do kraja sedmice vaša knjiga dolazi do top 5,000 ili 10,000 ukupnog plasiranog poretka. Odavde ide ključna stvar za pravu zaradu. Cijenu vaše knjige podignite na 2.99 dolara i svakih nekoliko dana dižite ju za 1 dolar. Kada vidite da prodaje opadaju, cijenu vratite na neku optimalnu.

(Sve napisano potpomognuto je znanjima iskusnih pisaca koji zarađuju od prodaje vlastitih knjiga na Amazonu. Nemojte odustati i trudite se da što više ispoštujete svaki korak i u tom slučaju uspjeh je zagarantovan.)

Kako zaraditi na YouTube

 

2. Postanite Youtuber

Video zapisi postaju sve popularniji, to je prosta činjenica. Ne vjerujete? Ako kompanije kao što su Snapchat, Facebook i Instagram ulažu sve više u takvu vrstu sadržaja to samo po sebi daje tačnost ovoj informaciji. Dovoljno je spomenuti novi Instagram TV projekt i sve će vam biti jasno.

Ako smo vas uvjerili da je Youtube dobar biznis sada ste zasigurno zagrijani da počnete. Bilo da želite da pravite popularne vlogove ili da prodajete proizvode vašoj publici, možda i da dovodite posjetu na vaš blog ili sajt – 2018 godina je idealna za početi.

Ne samo da će vaša publika više cijeniti vaš trud i rad, ne samo da će vaš sadržaj biti kvalitetniji – već vam se otvara i bezbroj drugih dobrih i sadržajnih mogućnosti.

Ono što je najbolje da ovaj biznis možete početi sa 0 ulaganja! Upravo tako, svi imamo pametne telefone, sa u najmanju ruku prosječnim kamerama. Odmah se bacite u potragu za idejom i postanite nova Youtube zvijezda.

Detaljno kako zaraditi na YouTube pročitajte u tekstu https://www.itrevolucija.com/kako-zaraditi-na-youtube/.

Započnite vlastitu aplikaciju

3. Kreirajte vlastitu aplikaciju

Istraživanja pokazuju da su aplikacije za telefone sve popularnije. Ako imate ideju za kul, korisnu i/ili zabavnu aplikaciju za telefon ovo može biti idealan biznis za vas.

Znanje u programiranju može biti dobra odskočna daska, ali ukoliko ne želite da se bavite tehničkim stvarima i za to ima rješenje. U online svijetu imate mnogo stručnjaka koji će vam za određenu naknadu pružiti svoje usluge.

Bitna napomena: Tržište aplikacija je veoma zasićeno, imajte na umu da ako već ulažete u razvoj i marketing vaše aplikacije, potrebno je da ulažete u pravu ideju – dobro razmislite prije početka.

digitalni marketing4. Naučite i savladajte SEO

SEO (Search Engine Optimization) se odnosi na dobijanje posjete od pretraživača, u najvećem broju slučajeva to je Google. Kada je vaš sajt bolje ocijenjen, dobijate više relevantnih posjeta, te samim tim i više zarade.

Ovo je jedna od najcjenjenijih vještina na internetu. Zašto je to tako? Google i ostali pretraživači konstantno teže tome da podstaknu sajtove na što bolji sadržaj, samim tim gotovo svakodnevno mijenjaju i testiraju algoritme.

Imajući to u vidu, internet stručnjaci svakodnevno uče, griješe i ispravljaju se. Ovo je jedan od najdinamičnijih poslova u svijetu interneta, ali se učenje može višestruko isplatiti. Vaše znanje možete kanalisati u stvaranje vašeg sajta, ali i papreno naplatiti usluge pomažući drugima.

Ako savladate SEO toliko dobro da vas drugi nazovu SEO ekspertom, kompanije će vas same tražiti da im pomognete u njihovom poslu! Kako biti prvi na Google tražilici pogledajte u tekstu http://www.webmajstor.ba/kako-biti-prvi-na-googleu/.

prodaja domena

5. Prodajite domene

Svi ste čuli za ljude koji kupuju automobile, nekretnine i slično, te ih kasnije prodaju za veće cifre? Ovako su nastale naravno i neke velike kompanije naročito kada su automobili u pitanju, no šta je sa internetom i domenama?

U principu ideja i cilj je isti – kupiti domenu za malo para i prodati je za više. Bilo da se radi o vašoj domeni (sajtu) ili tuđoj domeni (sajtu), ovo može biti odličan način da se zaradi dobar novac. Pogledajte koje su najskuplje domene ikad prodane https://www.itrevolucija.com/najskuplje-domene-ikad-prodane/.

Istražite malo po internetu kada su domene u pitanju, šta to zapravo određuje vrijednost neke domene. Ovdje iako ima puno znanja, mnogo više vrijedi neki osjećaj i iskustvo koji ljudi steknu godinama, opet slično kao sa nekretninama i automobilima.

Tagovi
Prikaži više