Društvene mreže

Kako blokirati nekoga na Facebook-u? | ITRevolucija

Facebook je jedna od najpoznatijih svjetskih društvenih mreža, a uz to, naravno, dolaze i neki problemi. Ne samo da se morate nositi sa svakodnevnim spamovima i neželjenim sadržajima, nego se morate paziti i bivših djevojaka, kolega s posla, neprijatelja i lažnih profila koji žele vaše informacije.

Sre?om, takve korisnike možete blokirati. Pogledajmo kako.

Što blokiranje uzrokuje?

Kad blokirate nekog na facebook-u:

  • Oni više ne mogu vidjeti vaše objave i posjetiti vaš profil.
  • Ne mogu vas na?i u pretraživanju.
  • Ne mogu vam poslati poruku preko Facebook Messenger-a.
  • Ne mogu vas dodati kao prijatelja.
  • Ne mogu vas bockati, tagirati, pozivati na neki doga?aj ili vršiti sli?nu interakciju.
  • Automatski ih više nemate za prijatelja i ne slijedite ih.

Ako to zvu?i kao nešto što biste htjeli napraviti nekom profilu, onda nastavite ?itati.

Kako blokirati nekoga na Facebook-u?

Da biste blokirali nekoga preko web preglednika, idite na njihov profil i stisnite tipku s tri male to?kice u desnom donjem uglu naslovne slike.

Stisnite ‘Block’.

Zatim stisnite ‘Confirm’ (potvrdi).

Tako?er možete nekoga blokirati tako što stisnete ikonu lokota u gornjem desnom uglu i onda kliknete ‘How Do I Stop Someone Bothering Me?’ (kako da sprije?im nekoga tko me smeta?).

Upišite njihovo ime, a zatim stisnite Block.

Da biste blokirali nekoga preko mobilne aplikacije, morate izvršiti sli?an proces. Posjetite njihov profil i stisnite ‘More’ (više). Zatim stisnite ‘Block’ i onda ponovno ‘Block’.

Morate  tako?er oti?i na izbornik opcija i stisnuti ‘Privacy Shortcuts’ (pre?aci za sigurnost).

Ponovno stisnite ‘How Do I Stop Someone Bothering Me?’, unesite ime osobe koju želite blokirati i stisnite ‘Block’.

Kako odblokirati nekoga na Facebook-u?

Da biste nekoga odblokirali, idite na ‘Privacy Shortcuts’ (pre?ac sigurnosti) > ‘How Do I stop Someone from Bothering Me?’ (kako sprije?iti nekoga tko me smeta?) preko web stranice ili aplikacije, svejedno je.

Kod web stranice, stisnite ‘View All Blocked Users’ (‘Pogledajte sve blokirane korisnike’).

Kod aplikacije, stisnite ‘Blocked users’ (blokirani korisnici).

Vidjet ?ete listu ljudi koje ste blokirali. Stisnite gumb ‘Unblock’ (odblokiraj) pored osobe koju želite odblokirati.

Na kraju, stisnite ‘Confirm’ (potvrdi).

Sada su oni odblokirani. Ako ih želite kontaktirati, morate im ponovno poslati zahtjev za prijateljstvo.

Tagovi
Prikaži više

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.