Razno

Šta su sistemi za klađenje i kako ih koristiti?

Sportsko klađenje omiljena je zabava muškog djela populacije, a u zadnjih nekoliko godina i sve više žena odlučuje okušati svoju sreću na kladionici. Dobitak na kladionici ostvarujete točnim prognozama konačnih rezultata ili nekih drugih stvari koje se mogu desiti na utakmicama. Kombiniranje više sportskih događaja, kvote se međusobno množe, što dovodi do većeg dobitka. Naravno, što više parova igrate, to su šanse za dobitak manje. Postoje i neki načini da poboljšate vaše šanse za dobitak i osigurate se da dobijete manji dobitak u slučaju da fulate neke parove. Sistemi za klađenje 3 od 6 s fiksom su odličan način za klađenje na kladionici, a više detalja donosimo u nastavku.

Rizici običnog klađenja

Klađenje bez sistema je veoma rizično, jer više odigranih parova sa sobom donosi određene rizike. Zbog toga su naša preporuka sistemi za klađenje 3 od 6, uz dodane fiksne događaje. Svaka nogometna utakmica ima 3 moguća ishoda: 1, X, 2. Kombinacijom više utakmica ta brojka znatno raste, pa tako kod listića s dvije utakmice postoji 9 mogućih kombinacija (11, 22, XX, 1X, 2X, 12, X1, X2, 21). Zbog toga se ne preporučuje igrati više od 3 para na normalnom listiću. Najbolji način za klađenje je igranje single ili double listiće, no za neke veće dobitke tako – potrebno je i više ulagati. Rast kvote listića proporcionalno povećava i rizik gubitka, stoga nikako nemojte pretjerivati s parovima.

sistemsko kladjenje

Sistemi za kladjenje

Sistemsko klađenje popularno je jer nudi mogućnost dobitka čak i kada se određeni parovi ne pogode. Sistemi za klađenje 3 od 6 s fiksom nude dobitak i ako pogodite samo 3 para. Naravno, svi fiksni događaji moraju biti pogođeni, jer u protivnom je listić gubitan. U fiksne događaje dodajete utakmice za koje ste sigurni da će proći, a to su najčešće utakmice manjih kvota. One će podignuti dobitak na listiću. U razradu dodajte 6 parova nešto većih kvota, te u slučaju pogotka 3/6, 4/6, 5/6 ili 6/6 ostvarujete dobitak. Dobitak sa svim pogođenim parovima u sistemu je niži, nego kod običnog listića, no nudi osiguranje u slučaju fulanih parova. Dobitak s 3/6 pogođenih parova uvijek namjestite da vam barem vrati ulog, a ostali pogotci vam daju profit.

Savjeti za sistemsko klađenje

Klađenje je veoma rizično i nikada nemojte ulagati više od onoga što ste spremni izgubiti. Sistemi za klađenje 3 od 6 sa sobom donose manje rizika, no veoma je bitno da poštujete neka pravila, kako bi dobitak na listiću bio zadovoljavajuć. U razradi uvijek igrajte kvote više od 1.8, te detaljno proučite utakmice koje planirate igrati. Provjerite formu tima, kako igraju kod kuće ili u gostima, te koja postava će istrčati na teren. Fiksevi su veoma bitni kako bi povećali dobitak, stoga nastojte odabrati nekoliko manjih kvota za koje ste sigurni da će proći. Na taj način dobitci s 3, 4, 5 ili 6 pogođenih parova će biti znatno veći, nego bez fiksnih događaja. Uvijek pratite budžet za klađenje i dobitke – gubitke. Tako ćete znati da li je profitabilno ili gubite novac.

Ako igrate kladionicu, sistemsko klađenje bi trebao biti vaš prvi izbor, jer vas osigurava u slučaju da fulate neki par.

Prikaži više